Megindult az agyunk

Megindult az agyunk
Ha tanácsra van szükséged vagy tanácsot tudsz adni, esetleg van valami jó ötleted, ha hallottál egy jó viccet, ha valami finomat főztél, ha írtál egy verset, ne habozz! Oszd meg velünk!

2009. november 17., kedd

Mit sütsz, kis szücs?

Van egy jó recepted az ünnepekre? És a hétköznapokra? Ugye nem vagy irígy és megosztod velünk is. Hálás köszönet.

7 megjegyzés:

  1. Ezt a múltkor kínomban találtam ki de jól sikerült. A neve Hirtelen pizza.
    Végy egy közepes méretü tálat, tégy bele 3 kávéspohár lisztet 1,5 kávéskanál sót, egy félpohárnyi,enyhén cukros, langyos tejben futtass fel egy fél zacskó porélesztőt, öntsd a liszthez, Tegyél bele még két evőkanálnyi étolajat. Gyúrd össze jó alaposan. Ha jól csináltad a tészta leválik az edény faláról, ha nem segíts rajta egy kis lisztel. A kész tésztát próbáld meg nagyjából félcentisre kinyújtani. Egy tepsit kenj ki margarinnal, fektesd bele a kinyújtott tésztát, majd indulhat kalandtúra a hűtőben. Egy kis darab szalámi, egy féldoboz sűrítettparadicsom,egy darab sajt, egy pár visli, egy marék fagyasztott zöldborsó, egy féldoboz csemegekukorica meg amit még a fantáziánk elbír. Tedd rá a tésztára és mehet a sütőbe kb. egy negyed órára. Jól megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Sztracsis túrókrém
    Ez egy saját szülemény. A lényege az, hogy gyorsan kész van és nem csak tortatölteléknek lehet használni, hanem önálló desszertként is.
    Vegyünk egy csomag tehéntúrót, egy pohár habtejszínt, egy doboz mascarponét,kell még porcukor, izlés szerint, rumaroma, esetleg mazsola vagy apróra vágott aszalt gyümölcsök.
    Az egészet habosra keverjük és kész. Ha önálló desszertként használjuk, a poharak aljára tegyünk néhány rumba áztatott kekszet vagy piskóta darabot , tegyünk rá néhány kanálnyi krémet, szúrjunk bele egy ostyarudacskát, szorjuk meg reszelt csokival,kakaóporral, vagy bármivel, ami odaillik.
    Jóétvágyat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mascarponét nyugodtan helyettesíthetjük joghurttal is. Mégjobb, ha gyümölcsjoghurt az illető.

      Törlés
  3. Gyors muffin

    Az alaptésztába: két tojás, 10 dkg olvasztott vaj vagy egy decinyi étolaj, fél zacskó sütőpor, egy tasak vaniliás cukor, két bögrényi liszt, két evőkanálnyi porcukor. Az egészet jó habosra elkeverjük.
    És most jöhetnek az extra adalékok: reszelt citromhéj, mazsola vagy aszalt gyümölcs, darált dió kakaópor, reszelt csoki. Lehet választani de belemehet minden.
    A masszát muffin formákba adagoljuk.- nem biztos, hogy egy fordulóban ki tudod sütni mindet. Közepes fokozaton, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész sütiket megszórjuk porcukorral.
    Jó sütkérezést.

    VálaszTörlés
  4. Gyors meggyes-habos.
    Két deci langyos tejben felfuttatunk egy tasak élesztőt. Két tojás sárgáját elválasztunk a fehérjétől. Ez utóbbit félre rakjuk, majd később foglalkozunk vele. A sárgáját egy tálba rakjuk, 3-4 kávéspohárnyi liszttel, 3-4 evőkanálnyi étolajjal, egy csipet sóval, 4 evőkanálnyi cukorral és a felfuttatott élesztővel tésztát gyúrunk. Ha mázlink van a tészta elválik az edény falától, ha nem segítsünk neki egy kis liszttel.
    Kb. egy ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát.
    Kilisztezett tepsibe rakjuk. Próbáljuk úgy belerakni, hogy a tészta széle felérjen majdnem a tepsi pereméig. A kimagozott, cukrozott meggyet szűrőben lecsepegtetjük és elterítjük a tésztán. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 20 percig sütjük. Eközben a félrerakott tojásfehérjéhez egy csipetnyi sót és egy kanálnyi porcukrot rakunk és kemény habbá verjük, majd a habot a félig sűlt tésztára rakjuk és egyenletesen elosztjuk a tetején. Még nagyjából 15 percig sütjük a tésztát és kész. Jóétvágyat.

    VálaszTörlés
  5. Házi pizzaszósz.
    Egy nagyobb fej vöröshagymát apróra vágunk, fokhagyma nyomóval paszírozzunk szét egy nagy fej fokhagymát, daraboljunk fel néhány paradicsomot, paprikát. Az egészet egy serpenyőben egy decinyi oliva olajban tegyük fel. Tegyünk hozzá sűrített paradicsomot, paradicsomlevet és hagyjuk rotyogni. Adjunk hozzá kakukkfüvet, bazsalikomot, egy nagyon kevés zsályát, oregánót, egy húsleveskockát, egy csipet sót. Ha van kifejezetten pizza fűszerkeverékünk az szuper. Gyakori kevergetéssel kb. 15-20 percig főzzük. Kóstoljuk meg, hogy ízlik-e. Lehet saját szájíz szerint fűszerezni. Vegyük le a tűzhelyről. Fogjunk egy közepes sűrűségű szűrőt és az egész szutymát paszírozzuk át. És íme.. kész a pizzaszósz. Nyami.

    VálaszTörlés