Megindult az agyunk

Megindult az agyunk
Ha tanácsra van szükséged vagy tanácsot tudsz adni, esetleg van valami jó ötleted, ha hallottál egy jó viccet, ha valami finomat főztél, ha írtál egy verset, ne habozz! Oszd meg velünk!

2009. november 17., kedd

Apró trükkök, nagy ötletek

Nagyanyáink még nem használtak vegyszereket, mégis ragyogott a ház, hófehér volt, aminek hófehérnek kellett lennie. Miért ? Mert ismertek jó néhány trükköt, amit még a nagyitól tanultak. Változtatni akarsz a szobádon? Mi sem egyszerűbb. Van néhány ötletem. Ismersz te is ilyen  És megosztanád velünk? Köszi.

2 megjegyzés:

  1. Még ma is sokan készítenek házilag paradicsomlevet, szörpöt nem is beszélve a borról. És ha kész, palackozni kell.És milyen milyen az üveg nyaka? Hát persze, hogy szűk. Na jó..Hol az üvegmosó kefe? Tudja a fene.De az üvegeket ki kellene mosni. Most mi lesz? Van otthon durva szemcséjű sód? Akkor tégy egy marékkal az üvegbe, önts rá egy féldecinyi vizet,
    aztán indulhat a szamba és a rumba. Rázd az üveget. A durva kősó levakarja az üveg belsejéről a koszt. És az egészet vegyszer nélkül oldottuk meg.Ha az üveg aljára van kövülve
    a trutyi, hagyjuk a fenébe az egészet, azon már a kefe sem segít. Keressünk egy másik palackot és ismétlés.

    VálaszTörlés
  2. Még manapság is sok fiatal rakja tele a falát sztárok fotóival és filmplakátokkal. Csak az a baj, hogy ezek, mielőtt a falra kerülnek általában össze vannak hajtva és a hajtás mentén csúnyán megtörik a kép. A törésnél pedig lejön a festék és rikító fehér csík marad a helyén. Főleg ha többször is le és felrakták. Két lehetőség van. Vagy eldobod vagy így teszed ki. De van egy harmadik lehetőség és ez igen egyszerű mindössze néhány színes filctoll kell (általában a narancs, a sárga, a piros, a zöld és a fekete)és némi kézügyesség. A megfelelő színnel szinte nyomtalanul eltüntetheted a sérüléseket.

    VálaszTörlés