Megindult az agyunk

Megindult az agyunk
Ha tanácsra van szükséged vagy tanácsot tudsz adni, esetleg van valami jó ötleted, ha hallottál egy jó viccet, ha valami finomat főztél, ha írtál egy verset, ne habozz! Oszd meg velünk!

2009. november 18., szerda

Egy kis divat, lakásból otthont

Mit vegyek fel? Gyakran hangzik fel ez a mondat ha készülünk valahova.
Csupasz a lakás? Ide egy párna, ide egy terítő, egy kis ez, egy kis az. Neked van ötleted?

4 megjegyzés:

  1. Túl csupasz a falad? Nagymamám még előre gyártott gumihengerrel csinált tapéta jellegű mintát a falra. Ez is egy megoldás, de van több megoldás is. Ezek közül az egyik, ha kartonpapírba vágunk saját magunk által tervezett formákat. Lehet bármilyen alakzat, jól néz ki, ha a megfelelő színeket használjuk.
    Vagy fogunk egy korongecsetet, belemártjuk a festékbe és a falra fröccsentjük. Ez elég piszkos munka, ezért öltözzünk az alkalomhoz illően. Sok más módszer van még, amivel feldobhatjuk a szobánkat. Moziplakátok, szines fotók, sőt a drapéria alkalmazása is végtelen lehetőségeket rejt magában. Csak fantáziára és egy kis kézügyességre van szükségünk.

    VálaszTörlés
  2. Kinőtted a kedvenc pólódat és sajnálod kidobni? Vagy elszakadt és nem lehet úgy megvarrni, hogy ne maradjon rajta egy randa "forradás"? A szakadást eltakarhatod egy klassz, színes folttal. És "ha már lúd, legyen kövér" alapon tegyél még pár helyre, hogy még feltünőbb legyen. A végén még divatot teremtesz. A kinőtt pólóból vagy pulóverből mutatós díszpárnát lehet csinálni, csak egy kis cérna és egy csomó darált szivacs kell. Na meg egy kis türelem. Csak az ujjánál, nyakkivágásnál és az alját kell bevarrni jó erősen. A kitömött, párnává előléptetett pólóra is varrhatsz különböző színes foltokat. Rendkívül mutatós és elmondhatod, hogy te csináltad, a két kezed munkája.

    VálaszTörlés
  3. Megunt tolldzseki is príma díszpárna lehet. Még darált szivacs sem kell hozzá. A befordított ujjak és nyak rész bőven elég tömő anyagnak. Jó erős cérnával, de még jobb ha hímző fonalat használunk, bevarrjuk az ujjak, a nyak helyén és az alján. A dzseki zsebébe bármit el lehet rejteni. És lesz egy extravagáns díszpárnád.

    VálaszTörlés
  4. Bulizni mennél, de nincs egy rongyod,amit felvehetnél? Hát ez ciki. A farmer egy klassz feliratos pólóval mindig nyerő. Egy két kiegészítő, mondjuk egy szines gyöngy sor vagy egy tarka sál és már fel is dobtuk a kimenő ruhánkat.

    VálaszTörlés