Megindult az agyunk

Megindult az agyunk
Ha tanácsra van szükséged vagy tanácsot tudsz adni, esetleg van valami jó ötleted, ha hallottál egy jó viccet, ha valami finomat főztél, ha írtál egy verset, ne habozz! Oszd meg velünk!

2009. november 17., kedd

Egy kis természetgyógyászat. Nem kell mindig orvosság.

Mi van ha ideges vagy? Bekapsz egy nyugtatót, vagy iszol egy kis citromfű teát? És ha fáj a fejed mit teszel?

3 megjegyzés:

  1. A legtöbb hölgynek már biztosan meggyűlt a baja azokkal a bizonyos napokkal. Kellemetlen nyomás a hasban, nem ritkán erős fájdalom vagy görcs. A legtöbben bekapnak egy görcsoldót. Persze ez a legegyszerűbb és általában a leghatásosabb is. De mi van, ha éppen nincs otthon orvosság vagy nem használ? Marad a hagyományos módszer. Fogunk egy konyharuhát és egy jó nagy marék konyhasót csomagolunk bele. Mikróban megmelegítjük a batyut, persze csak annyira, hogy a bőrünk még elbírja. Aztán foglaljunk helyet egy kényelmes fotelba és tegyük a sópárnát a hasunkra. A meleg enyhíti, szerencsésebb esetben elmulasztja a fájdalmat.

    VálaszTörlés
  2. Gyakorló gyomorfekélyesként tudom, hogy az ember nagyok könnyen túl lő a kajával. Egy kis darab szalonna és pár falat lila hagyma komoly gyomorgörcsöt okozhat. A kamilla tea sokat segít.

    VálaszTörlés
  3. A kertészkedés rovatban említett csalánból készült tetű irtó azonban nem csak az apró szárnyas rovarok elpusztítására alkalmas. Aromaterápiás gyógyfürdőt is készíthetünk belőle. Köztudott, hogy a csalánnak sejt regeneráló és gyulladás csökkentő hatása van. Jótékonyan hat a kopott, fájó izületekre és a hajhagymákra. (lásd: csalánsampon) A csalán levéből pohárral egy kád kellemesen forró vízbe öntünk, néhány csepp illó olajjal is megtoldhatjuk az élvezetet. Mondjuk levendula, narancsvirág vagy bármilyen finom illatú habfürdővel és már merülhetünk is. Jó ázócskázást kívánok.

    VálaszTörlés