Megindult az agyunk

Megindult az agyunk
Ha tanácsra van szükséged vagy tanácsot tudsz adni, esetleg van valami jó ötleted, ha hallottál egy jó viccet, ha valami finomat főztél, ha írtál egy verset, ne habozz! Oszd meg velünk!

2009. november 18., szerda

Kertészkedés, állattartás

Mikor? mit kell elvetni? Hogyan gondozzuk a szobanövényeket? Mit csináljunk ha nem szobatiszta a macska? Mit egyen az aranyhörcsög? Te biztos tudod. Na és elmondod?

2 megjegyzés:

  1. Az egyik kedvenc illatom a levendula, ezért régóta igyekszem a kertben megtelepíteni. Próbáltam néhányszor de sohasem kelt ki. Ekkor megsúgták a titkot. A levendulamag elég lökött. Szeret fázni. Még ilyet. Vagy késő ősszel, az első fagyok előtt kell elvetni, vagy, ha mégis tavasszal akarod elvetni, előtte legalább két napra be kell tenni a mélyhűtőbe. Sajnos az elmélet igazolására még pár hónapot várni kell, de állítólag tényleg ez a jó megoldás. Na majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
  2. Aki kertészkedik minden bizonnyal összeakadt már a növények egyik legnagyobb átkával, a levéltetűvel. A legjobb tetű írtó a katicabogár, de igen csak megbízhatatlanok és nem is jönnek rendelésre. Akkor most kezdjünk el fűtől-fáig rohangálni és katicára vadászni? Létezik azonban egy kevésbé strapásabb megoldás is. Nem kell hozzá más, csak egy 5 literes befőttes üveg és egy nagy marék csalán és egy gumi- vagy cérna kesztyű, mivel bár köztudott a csalán izületekre gyakorolt jótékony hatása, a bőrünk nem biztos hogy hálás lenne a kezelésért. A frissen szedett csalánt bele tépkedjük az üvegbe, majd vizet öntünk bele. Négy öt napig állni hagyjuk és kész a tetűirtó. A bőrünkre vigyázzunk. A lé igen csak csípős. Permetezéskor egy liter vízbe 3-4 deci ázalékot tegyünk. Hatásos és ami a lényeg bio. Semmilyen káros vegyszert nem tartalmaz, bár lehet hogy levéltetű körökben megoszlanak a vélemények.
    És a csalán levet még másra is lehet használni.Lásd az "Egy kis természet gyógyászat" rovatban.

    VálaszTörlés